Merkel laat zien hoe het moet

Tags: , , , , , , ,

Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland geniet het vertrouwen van 66% van de Duitsers. Hét bewijs dat leiderschap en visie lonen, zelfs als je wat moet inleveren van je oorspronkelijke standpunt. Een helder, voor iedereen begrijpelijk verhaal wekt dan meer vertrouwen dan discussies uit de weg gaan. Laat staan problemen weglachen.

Mevrouw Merkel blijft zichzelf. Ze is geduldig, verstandig, laat zich goed adviseren, …. maar vooral in haar communicatie is ze helder, betrokken en dus écht! Op de laatste EU-top heeft zij op het punten van de ondersteuning van zwakke banken water bij de wijn moeten doen. Maar als een inmiddels ervaren onderhandelaar doet ze dat én ze vertelt erbij waarom. Dát is dialoog! Dát is leiderschap, Zó doe je dat: Zet daar de schamele prestaties tegenover van ‘onze’ premier en ik schaam me diep. http://tinyurl.com/c596vvw

Leave a Reply

Webontwerp: Dedato Ontwerpers